Биографии

Општа биографија за ПЕС

12/07/2013 13:09
  Pro Evolution Soccer (скратено ПЕС) е фудбалска видео игра серијализирана од Конами.Делумно како резултат на ЕА Спортс и ексклузивните права на Фифа сериите,Пес има недостаток на авторските права на Премиер Лигата и некои други лиги што значи дека нема лиценци за да ги објави во својата...

ПЕС 2013

12/07/2013 13:08
Про Еволушн Сокер 2013 (скратено ПЕС 2013) е ново издание на Конами. Играта официјално во Европа излегла на 20 септември, 2012 година, а во Америка на 25 септември, 2012 година. Демо верзијата искочила на 25 јули 2012 година. Овој пат официјалниот ковер на играта го красеше играчот на Реал Мадрид,...

ПЕС 2012

12/07/2013 13:07
Про Еволушан Сокер 2012 (исто позната како Пес 2012) е 12 едиција од ПЕС сериите односно од Конами.Лионел Меси кој беше ,,ѕвезда на коверите,, на Пес (и таму стоеше од 2009-2011)беше тргнат и заменет од неговиот ривал Кристијано Роналдо.Додека пак Шинџи Кагава го замени Меси за јапонскиот ковер...

ПЕС 2011

12/07/2013 13:06
Про Еволушан Сокер 2011 (позната како Пес 11) е фудбалска видео игра од серијата на фудбалски игри ПЕС кој ги објавува Конами со продукција од ,,Blue Sky Team,,.Играта беше најавена на 9 фебруари,а официјално излезе на 8 октомври 2010 во Англија.Пес излезе за Вии,ПС 2 и 3,компјутер,иксбокс...

ПЕС 2010

12/07/2013 13:05
Про Еволушан Сокер 2010 (позната како Пес 2010) е десетото издание на фудбалската видео игра која ја објавува Конами.Играта излезе за ПС 2,ПС ИксБокс 360,Компјутер,Нинтендо и за мобилни телефони.Конами на 8 Април 2009 го објави првото демо кое беше достапно за ПС,ПС3,и искбокс.Официјалната верзија...

ПЕС 2009

12/07/2013 13:04
Про Еволушан Сокер 2009 (исто позната како Пес 2009) е фудбалска видео игра од серијата на ПЕС која ја објавува Конами.Во оваа игра за прв пат се јави и лиценцирата Лига на Шампиони. Лионел Меси и Андрес Гуардадо се на коверот на ПЕС 2009.Исто така Меси ке биде на коверот на наредните две...

ПЕС 2008

12/07/2013 13:03
Про Еволушан Сокер 2008 (позната како ПЕС 2008) е асосцијација на фудбалска видео игра во сериите на Конами.Играта официјално излезе на 18 јули 2007 што е најрано да излезе една верзија на Пес.Измените на играта главно се излеврешни на името бидејки на претходните верзии беше само ПЕС 6 или Пес...

ПЕС 2006

12/07/2013 13:01
Пес 6 (Исто така позната како Вининг Елевен 10) е една од најуспешните верзии на Пес.Таа излезе на 27 октомври 2006 за Плејстејшан 2,Иксбокс 360 и за компјутер но исто така и за Нинтендо ДС.Про Еволушн Сокер 6 е 6 тата верзија на Пес за Плејстејшан 2 и плејстејшан 1.Таа година ПЕС 6 направи деби...