ПЕС 2006

Пес 6 (Исто така позната како Вининг Елевен 10) е една од најуспешните верзии на Пес.Таа излезе на 27 октомври 2006 за Плејстејшан 2,Иксбокс 360 и за компјутер но исто така и за Нинтендо ДС.Про Еволушн Сокер 6 е 6 тата верзија на Пес за Плејстејшан 2 и плејстејшан 1.Таа година ПЕС 6 направи деби во Нинтендото и Искбоксот 360.Но за иксбоксот беше малку поинаква вклучувајки подобра графика и подобар гејмплеј.Исто така беше и направен подобар едит за искбоксот додека за другите конзоли не.Графиката на компјутер исто така беше подобрена,а додека иста беше за Плејстејшан и Нинтендо.

Исто така беше и лиценцирана и Бундес лигата што претставува голем чекор за Конами,но по некое време Конами објави и нова верзија без лиценцирана бундес лига и исто така нелиценцирани тимови.Единствен тим кој беше лиценциран беше Баерн Минхен вклучувајки го и неговиот тогашен спонозр Т-Хоум.

Koверот на Пес 6 е со англискиот играч Џон Тери и бразилецот Адриано.

За прв пат на оваа игра можеше да се игра онлајн.