ПЕС 2008

 

Про Еволушан Сокре 2008 (позната како ПЕС 2008) е асосцијација на фудбалска видео игра во сериите на Конами.Играта официјално излезе на 18 јули 2007 што е најрано да излезе една верзија на Пес.Измените на играта главно се излеврешни на името бидејки на претходните верзии беше само ПЕС 6 или Пес 5,а сега се објави играта како во вистинската година односно 2008.Пес 8 излезе за Компјутер,Вии,Нинтендо,Плејстејшан 3 и 2 и Иксбокс 360.Kоверот на Пес 2008 е со Мајкал Овен во дресот на Њукасал и Кристијано Роналдо со дресот на португалија.