Општа биографија за ПЕС

12/07/2013 13:09

 

Pro Evolution Soccer (скратено ПЕС) е фудбалска видео игра серијализирана од Конами.Делумно како резултат на ЕА Спортс и ексклузивните права на Фифа сериите,Пес има недостаток на авторските права на Премиер Лигата и некои други лиги што значи дека нема лиценци за да ги објави во својата игра.Поради тоа тимовите,дресовите и др, се неточни.

Секоја година околу октомви или ноември излегува нова верзија.Најпрво Пес излегува во Јапониа,потоа во Америка и најпосле во Европа и Велика Британија.Но Јапонија има и своја верзија на Пес наречена ,,Wining Eleven,, кој има ист гемплеј со Пес но имаат различно име.Во 2007 во Вининг Елевен беа вклучени и некои европски лиги.Истата година и Америка прифати да го користи името Пес и оттогаш Пес излегува и таму.

Pro Evolution Soccer  брои 13 верзии и тоа :

Pro Evolution Soccer  

Pro Evolution Soccer  2

Pro Evolution Soccer  3

Pro Evolution Soccer  4

Pro Evolution Soccer  5

Pro Evolution Soccer  6

Pro Evolution Soccer  7

Pro Evolution Soccer  2008

Pro Evolution Soccer  2009

Pro Evolution Soccer  2010

Pro Evolution Soccer  2011

Pro Evolution Soccer  2012

Pro Evolution Soccer 2013