ПЕС 2010

12/07/2013 13:05

Про Еволушан Сокер 2010 (позната како Пес 2010) е десетото издание на фудбалската видео игра која ја објавува Конами.Играта излезе за ПС 2,ПС ИксБокс 360,Компјутер,Нинтендо и за мобилни телефони.Конами на 8 Април 2009 го објави првото демо кое беше достапно за ПС,ПС3,и искбокс.Официјалната верзија излезе на 23 октомври 2009 во Европа.Лионел Меси повторно беше на насловната за Пес 2010.Заедно со Меси беше и Торес кој тогаш го носеше дресот на Ливерпул

Карактеристичн за оваа игра е тоа што излезе и за мобилни телефони.