ПЕС 2011

12/07/2013 13:06

Про Еволушан Сокер 2011 (позната како Пес 11) е фудбалска видео игра од серијата на фудбалски игри ПЕС кој ги објавува Конами со продукција од ,,Blue Sky Team,,.Играта беше најавена на 9 фебруари,а официјално излезе на 8 октомври 2010 во Англија.Пес излезе за Вии,ПС 2 и 3,компјутер,иксбокс 360.Лигата на Шампионите и Лигата на Европа се дел од играта како и Уефа Супер Купот кој за прв пат се најде во некоја верзија за Пес.Првото официјално видео излезе на 4 мај 2010,додека пак официјалниот тирлер излезе во Јуни 2010 покажувајки ни ги новите делови кој ке ги содржи играта.На официјалната слика (ковер) повторно се најде Лео Меси (3 година по ред) и поради тоа беше наречен ѕвезда на коверот.Како коментатори повоторно беа ставени Џим Беглин и Џон Чампион.Првото демо излезе во Септември мината година и соджеше 4 тимови (Барселона,Баерн Минхен,Чивас Гвадалахара и Интернационал.