ПЕС 2013

 

Про Еволушн Сокер 2013 (скратено ПЕС 2013) е ново издание на Конами. Играта официјално во Европа излегла на 20 септември, 2012 година, а во Америка на 25 септември, 2012 година. Демо верзијата искочила на 25 јули 2012 година.

Овој пат официјалниот ковер на играта го красеше играчот на Реал Мадрид, Кристијано Роналдо. Во ова издание на играта за прв пат се најдоа 20 Бразилски тимови.