ПЕС 2013

12/07/2013 13:08

Про Еволушн Сокер 2013 (скратено ПЕС 2013) е ново издание на Конами. Играта официјално во Европа излегла на 20 септември, 2012 година, а во Америка на 25 септември, 2012 година. Демо верзијата искочила на 25 јули 2012 година.

Овој пат официјалниот ковер на играта го красеше играчот на Реал Мадрид, Кристијано Роналдо. Во ова издание на играта за прв пат се најдоа 20 Бразилски тимови.